
چرا دانستن تفاوت دوربین مداربسته وای فای با دوربین وایرلس و دوربین مداربسته سیمی مهم است؟
موقع خرید دوربین مداربسته خانگی دانستن تفاوت دوربین وای فای با وایرلس اهمیت زیادی دارد هرچند دانستن این نکته در ابتدا بسیار ساده به نظر میرسد اما عمده تفاوت دوربین مداربسته WiFi با دوربین وایرلس مربوط به نصب و کارایی آنها است. به همین خاطر بسیاری از فروشندگان این سیستم های امنیتی، موقع خرید راهنماییهای لازم را در مورد این سیستم های امنیتی به خریداران ارایه میدهند تا آنها بتوانند بهترین نوع از دوربین وای فای یا دوربین بیسیم (وایرلس) یا سایر سیستم های امنیتی را با توجه به نیاز خود خریداری کنند. به طور کلی سه تقسیم بندی برای نحوه نصب دوربینهای مداربسته وجود دارد؛ دوربین های سیمی که تکلیفشان معلوم است، دوربین وایرلس و دوربین مداربسته Wire-free که عموما به آن دوربین مدار بسته WiFi هم گفته میشود. در ادامه مقاله در مورد دوربین مداربسته سیمی، دوربین وایرلس و دوربین WiFi توضیحاتی داده می شود و در مورد نقاط قوت و ضعف هر کدام صحبت میکنیم. پس با ما همراه شوید.
1- دوربین های سیمی
دوربین مداربسته سیمی، سنتیترین شکل دوربین های مداربسته است که استفادههای بسیار زیادی دارد. همانطور که از نام آن مشخص است، این دوربینها به کابل هایی برای تامین برق، ارتباط اینترنتی و انتقال تصویر نیاز دارند. یه کابل از دوربین به دستگاه متصل میشود و سپس به روتر متصل میشود. دو انتخاب برای اینکه چطور برق این سیستم ها تامین میشود، وجود دارد. یکی از طریق منبع تغذیه جدا و دیگری از طریق کابل POE. همانطور که میدانید سیستم های POE تنها به یه کابل نیاز دارند که هم برق را تامین میکند و هم تصویر را انتقال میدهد.
اولین مزیت دوربین سیمی: قابلیت اطمینان
مهمترین مزیت دوربین های سیمی قابلیت اطمینانی است که ایجاد میکنند. سیستمهای امنیتی سیمی به دلیل اتصالات فیزیکی بین دوربین ، دستگاه ذخیره ساز در سیستم مداربسته و روتر در معرض نویز سیگنالهای بیسیم نیستند.
دومین مزیت دوربین سیمی: پشتیبانی از سیستمهای بزرگتر
یکی از مهمترین فاکتورهای تعیین کننده نوع دوربینی که خرید میکنید، سایز ملک یا فضای تحت پوشش و در نتیجه تعداد دوربین هایی است که نصب میکنید. خیلی از صاحبخانه ها و صاحبان کسب و کارها برای املاک نسبتا وسیع خود به سیستم های امنیتی با تقاضای نظارت کامل و جامعی برای املاک خود نیاز دارند نه فقط یک نظارت ساده . به این ترتیب ، آنها اغلب اوقات به بیش از چهار دوربین نیاز دارند که باید از طریق سیم یا کابل همه دوربینها را پشتیبانی کند و ارتباط بدهد. سیستم های سیمی میتوانند 4 تا 16 دوربین را پشتیبانی کنند. علاوه بر اتصال همه دوربین ها ، تصاویر دریافتی باید در ریکوردرها ضبط شوند، حالا یا با دستگاه ذخیره ساز NVR یا دستگاه ذخیره ساز DVR.
اولین عیب دوربین سیمی : زمان نصب
یکی از مشکلات اساسی سیستم های سیمی ، فرایند نصب است. هرچند نصب یک سیستم سیمی یا کابلی ، به افراد حرفهای نیاز ندارند اما با این وجود این کار به کابل کشی چندین نوع کابل نیاز دارد که میتواند برای برخی دلهرهآور باشد . علاوه بر این راه حلهای سیمی نسبت به راهحلهای وایرلس و وای فای ، موقع نصب انعطاف کمتری دارند به این خاطر که نیاز دارند به پریز برق نزدیک باشند .
دومین عیب دوربین سیمی: آسیبپذیری نسبت به منبع برق
یکی دیگر از معایب سیستم های کابلی این است که اگر برق ملک شما به هر نحوی قطع شود، برق سیستم شما هم قطع میشود و سیستم از کار میافتد. هرچند قطعی برق به ندرت اتفاق میافتد، اما توجه به این مورد خیلی مهم است. برای مناطقی که دور هستند و امکان مراجعه سریع برای اتصال مجدد وجود ندارد، میتوانید از یک ژنراتور پشتیبان استفاده کنید.
بهترین کاربرد دوربین های سیمی: راه حل امنیتی همیشگی و طولانی مدت
به خاطر زمان طولانی نصب، دوربین امنیتی سیمی بهتر است که در منازل و کسبوکارهایی استفاده شود که برای مدت طولانی میخواهید استفاده کنید. سیستم های کابلی به کابل کشی، جایگذاری و نصب نیاز دارند که میتواند فرآیندی زمان بر باشد. محل قرارگیری دوربین ها و دستگاههای ذخیره ساز بستگی به دسترسی به پریزهای برق دارد و شما نیاز دارید که کابل ها را بین دستگاههای مختلف اتصال دهید. برای افرادی که به دنبال یک راه حل امنیتی موقتی و سریع میگردند، زمان بر بودن این سیستم ها و عدم انعطافی که دارند فاکتورهای منفی محسوب میشوند. هرچند برای بیشتر افراد قابلیت اطمینان بالا و برقراری ارتباط بین تعداد بیشتری دوربین، زمان طولانی نصب را جبران میکند.

2- دوربین های وایرلس
سیستمهای وایرلس یک جایگزین عالی برای سیستمهای کابلی هستند. هدف دوربین های وایرلس این است که بزرگترین ایراد سیستم های کابلی یعنی زمانبر و هزینهبر بودن را رفع کنند. تفاوت کلیدی بین یک دوربین مداربسته سیمی و وایرلس این است که در دوربین وایرلس ، تصویر به صورت مستقیم و بدون نیاز به کابل از دوربین به دستگاه ذخیرهساز منتقل میشود. سیستم های وایرلس به شبکه WiFi (فرقی نمیکند به صورت بیسیم یا با کابل) متصل میشود، هرچند همچنان به کابل برق نیاز دارند.
اولین مزیت دوربین وایرلس : نحوه نصب
یکی از اصلیترین مزایای سیستم های وایرلس همانطور که در مقایسه با سیستم های کابلی گفتیم، نحوه نصب آن است. دوربین های وایرلس به شبکه WiFi متصل میشوند تا تصاویر را انتقال بدهند. نیازی به کابلکشی بین دوربین و دستگاه ذخیره ساز وجود ندارد. به همین دلیل سیستم های وایرلس نسبت به جایگذاری و نصب انعطافپذیری بیشتری دارند. تنها محدودیت در زمان نصب، نزدیکی به یک منبع برق است. البته دوربین های وایرلس ، این امکان را به شما میدهند که در مناطقی که پوشش وایرلس به خوبی برقرار نمیشود، از طریق کابل دوربین را به دستگاه متصل کنید.
اولین مزیت دوربین وایرلس: جابه جایی راحت
بر خلاف دوربین های سیمی که برای استفادههای طولانی مدت مناسب هستند، یک سیستم وایرلس دارای نصب و جابه جایی راحت هستند. به همین خاطر این سیستمها برای نصب در خانهها و کسبوکارهایی که نیاز به جابهجایی مداوم دارند، ایده آل هستند.
اولین عیب دوربین وایرلس: ارتباطات
- از بزرگترین معایبی که این دوربین ها دارند مییشه به قابل هک بودن آنها اشاره کرد که باعث میشود در بعضی موقعیتها قابلیت اطمینان کمتری داشته باشند. تو دنیای ارتباطات امروزی انواع سیگنالهای وایرلس تمام مدت در اطراف ما حضور دارند. برای دوربین های وایرلس این سیگنالهای مداخلهگر میتواند یک مشکل به حساب بیاید.
- سیگنال روتر شما و بقیه روترها دریک پهنای باند یکسان ممکن است همپوشانی داشته باشند و باعث تداخل سیگنال در دستگاههای مختلف شوند. این تداخل در مجتمع های مسکونی که تقریبا هر آپارتمان یک یا چند سیگنال وایرلس دارد و تقریبا بیشترشان از یک پهنای باند استفاده میکنند، عامل ناخوشایندی محسوب میشود.
دومین عیب دوربین وایرلس : وابسته به سیگنال وایرلس
- قدرت سیگنال بیسیم یا حوزه پوشش شما به تعدادی از عوامل شامل روتر شما ، حضور و میزان تداخل و مسیری که سیگنال باید طی کند تا به دوربین های شما برسد، بستگی دارد.
- همه دوربین های امنیتی وایرلس نیاز دارند در محلی با پوشش WiFi نصب شوند. اگر تعداد زیادی ساختمان یا اشیای فلزی بین دوربین و روتر وایرلس شما وجود داشته باشد، ممکن است ارتباطاتتان دچار مشکل شود. در این موارد شما میتوانید یک سری تقویت کننده سیگنال برای بهبود سیگنال در مناطق ضعیف استفاده کنید. نصب و استفاده از تقویت کننده ها بسیار ساده است.
سومین عیب دوربین وایرلس : آسیبپذیری نسبت به منبع برق
از آنجایکه سیستم های وایرلس هنوز به اتصال فیزیکی برق نیاز دارند، این سیستم ها هم مثل سیستم های کابلی نسبت به قطع برق، آسیبپذیر هستند.
سومین عیب دوربین وایرلس: محدودیت سایز
سیستم امنیتی بیسیم فقط به چهار دوربین محدود میشود. البته برای بیشتر کاربریهای خانگی این تعداد به اندازه کافی زیاد است. هرچند اگر شما یک ملک با سایز متوسط رو به بالا دارید، ما به شما سیستم های کابلی را پیشنهاد میکنیم.
اما دوربین وایرلس از چه سیستمی برای انتقال داده و ذخیره اطلاعات استفاده میکند؟
این نوع از سیستم های امنیتی برای انجام این کار به ضبط کننده های DVR یا NVR متصل میشوند. البته مدلهایی هم هستند که فیلم های امنیتی را به فضای ذخیره سازی ابری، انتقال داده و درآنجا ذخیره میکنند.

3- دوربین مداربسته WiFi یا wire-free
این نوع دوربین ها منعطف ترین و ساده ترین دوربین ها برای نصب هستند. به دلیل پیشرفت های تکنولوژی باتری، دوربین های امنیتی WiFi بطور قابل توجهی تکامل یافته و گزینه امنیتی فوق العاده ای محسوب می شوند.
- دومین مزیت دوربین وای فای : نصب راحت
به دلیل جایگذاری و نصب راحت، دوربین های وای فای میتوانند یک انتخاب ایده آل برای مستاجرین یا صاحبخانههایی که تنها نیاز به نظارت یک محدوده کوچک دارند، باشد.
- دومین مزیت دوربین وای فای :عدم آسیبپذیری نسبت به قطع برق
یک مزیت بسیار عالی دوربین مداربسته WiFi این است که مثل دوربین های سیمی و وایرلس نسبت به قطعی منبع برق آسیبپذیر نیستند به این دلیل که با باطری کار میکنند.
- سومین مزیت دوربین وای فای : فضای ذخیره سازی ابری
برخلاف دوربین های سیمی و وایرلس که باید با یک دستگاه ذخیره ساز NVR یا DVR متصل شوند، دوربی های WiFi تصاویر را به یک فضای ابری برای ذخیرهسازی انتقال میدهند.
- چهارمین مزیت دوربین وای فای : عدم نیاز به کابل
از آنجاییکه دوربین های WiFi هیچ کابلی ندارند، در نتیجه امکان بریدن کابل به وسیله مجرمین برای از بین بردن تصویر وجود ندارد.
- اولین عیب دوربین وای فای : باطری ها نیاز به شارژ یا تعویض دارن
اصلیترین عیب دوربین WiFi این است که هرچند وقت یکبار باید شارژ شوند. خوشبختانه تعداد دفعات شارژ باطری زیاد نیست چون دوربین در حالت Standby یا Sleep برق مصرف نمیکند تا زمانیکه شروع به ضبط کنند. بیشتر اوقات این دوربین ها در حالت ذخیره سازی برق یا Standby هستند.
- دومین عیب دوربین وای فای : وابسته با سیگنال WiFi
درست مثل دوربین های وایرلس ، این دوربین ها هم وابسته به قدرت شبکه وایرلس شما هستند. هرجایی که مورد نیاز باشد شما میتوانید به راحتی از تقویت کنندههای سیگنال استفاده کنید.

خلاصه تفاوت دوربین مدار بسته WiFi با وایرلس و دوربین سیمی
قبل از نصب سیستم امنیتی، امنیت فعلی ملک خو را ارزیابی کنید. سایز ملک و نیازهای امنیتی آن، بهترین سیستم امنیتی نهایی را برای شما مشخص میکند. نمیدانید از کجا شروع کنید؟ نگران نباشید. کافی است تلفن خود را بردارید و با Smartbist تماس بگیرید و از همکاران فنی و فروش ما کمک بگیرید. همکاران ما با صبر و حوصله به تک تک سوالات شما پاسخ میدهند و با سوالاتی که از شما میپرسند بهترین سیستم های ممکنه را با حداقل قیمت ممکن به شما پیشنهاد میدهند. گاهی اوقات در نظر گرفتن یک نکته کوچک میتواند بخش زیادی از هزینههای شما را کم کند.